Бог не визволяє нас від випробувань, але дає сил їх пережити

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Бог не визволяє нас від випробувань, але дає сил їх пережити

          Ми хочемо бути  щасливими, але в житті бувають моменти або й періоди скорботи. Це непросто, не всі можуть впоратися з такими переживаннями. Про те, як розцінювати і переживати скорботу дізнаємось від відомих християнських мислителів. Ось 10 цитат.

          «Полишивши  скорботу за тим, чого у нас немає, навчімося дякувати за те, що є» Василій Великий

          «Досконалості Ісуса не було рівних, та все ж за Своє життя Він зазнав злиднів, неприйняття, несправедливості і мук». Тім Келлер

          Є одна проста і витончена фраза в Ісаї, яка передає точку зору Бога : «В усякій скорботі їхній Він не залишав їх». Філіп Янсі

          «На землі неможливо уникнути скорботи, але той, хто покладається на волю Божу, легко їх переживає. Він бачить скорботи, але має надію на Господа, і скорботи проходять» Силуан Афонський

          «У скорботах і спокусах Господь допомагає нам. Він не визволяє нас від них, а дає сил легко зносити їх, навіть не помічаючи». Никон Оптинський

          «Людина сама по собі немічна, як польова квітка: всі її люблять, і всі її топчуть ногами. Так і людина: іноді у славі, а іноді в безчесті. Але хто любить Бога, той дякує Господеві за всі скорботи і перебуває спокійний і в честі, і в безчесті». Силуан Афонський

          «Терпи скорботи, тому що в них, як троянди в тернах, зароджуються і дозрівають чесноти». Ніл Синайський

          «Служити Богові означає бути підтримкою для скорботних і знедолених». Гордон Макдональд

          «Ніколи не дозволяйте скорботі наповнити вас настільки, щоб затьмарити радість воскреслого Христа …» Мати Тереза

          «Коли виникає хвилювання і занепокоєння, ми повинні уважно дослідити себе перед Господом щодо того, чи причина в нас, і якщо це так – висповідати гріх перед Ним і прагнути примиритися з ображеними нами. Якщо ж ми не винні, ми повинні в покорі прийняти це, як скорботу» Артур Пінк

          Адаптувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)